marți, 8 iulie 2008

Urma - Simple Things

Despre fericire... sau despre nefericire.. despre cat de nefericiti credem ca suntem, majoritatea ma refer.
Sau nu. Sau da.
Adica trebuie sa recunoastem ca nu a existat doar un singur moment in viata cand ti-ai spus ca esti nefericit, ca esti trist si ce ai facut tu ca sa meriti asta?
Repet, nu doar o data. Pun pariu. Cel putin eu, un exemplu personal.. de cel putin 10 ori mi-am pus intrebarea asta sau macar mi-a trecut prin cap, m-am gandit la ea.
Si ? Ai impresia ce te ajuta poate. Si apoi iti vin in cap nenumarate motive pentru care meriti sa fii nefericit dar le elimini in mod egoist pe toate pe rand , incercand sa-ti inventezi tie o scuza pentru care ai procedat in acel mod.
Pentru ca traim intr-o lume plina de tehnologie.. stresata..o lume in care trebuie sa alergi ca sa fii in pas cu cerintele zilnice. Pentru ca dam prea multa importanta banilor, lucrurilor materiale, sefului .. si uitam practic sa …. Traim. Daca mai traim. Oare nu deveim treptat roboteii aceia programati pentru activitatile monotone de zi cu zi ? Oare nu ar putea o masinarie sa faca aceleasi lucuri pe care noi le facem din ce in ce mai des, ca si cum am fi programati sa le facem ? INTRAM IN RUTINA....
Atunci ce ne deosebeste pe noi , oamenii , de niste aparate,masinarii ? Nu se presupune ca noi avem suflet , avem minte, avem simturi ?! De ce ne incapatanam sa renuntam la ele ?
Hai sa nu mai facem asta.
Hai sa incercam sa ne dam seama de ce suntem nefericiti ? De ce avem impresia ca toata lumea e impotriva noastra ?
Pentru ca am uitat sa ne mai bucuram de lucrurile banale, de lucrurile simple ..care ne pot face atat de fericiti… Am uitat sa respiram , sa radem , sa zambim macar.. Pentru ca am uitat sa dam un telefon unui prieten cu care nu am mai vorbit de mult timp..pentru ca nu ne mai salutam nici parintii mereu.. Pentru ca nu mai stim sa traim cu adevarat.
Pentru ca telul omenirii in momentul asta este sa te duci la munca sa faci bani , sa te duci sa-i cheltui la mall pe ultima moda de haine,sa fii in « trend » si apoi te duci acasa si te uiti la tv si iti zice unul ca s-a instituit o noua moda, un nou trend .. Si iar te duci la munca si iar la mall si iar la tv.. si tot asa..
Suna stupid..dar se intampla.Nu neaparat sub forma ultimului exemplu dar se intampla, tot mai des.
Hai sa iubim, sa ne bucuram de lucrurile banale....sa fim fericiti . Sa uitam .

Un comentariu:

  1. Chiar dak pare dur ceea ce ai scris din pacate cam asta se intampla...ai mare dreptate...pacat...

    RăspundețiȘtergere

Apocalyptica - Farewell ...