duminică, 6 septembrie 2009

Eu

Nu suport ca dupa intrebarea “ce faci ?” sa urmeze intrebarea “ce mai zici ?” sau “ce mai faci?”, “ce-ai mai facut?” , “ce mai spui?”, cmz , cmf etc etc. Nu le inteleg rostul. Daca vrei sa ma intrebi ceva, intreaba-ma clar. Nu am de gand sa-ti povestesc secunda cu secunda ceea ce am facut in ultima vreme pt ca in primul rand nu am chef si in al doilea rand nu te priveste pe tine. Daca o sa am ceva sa-ti transmit , crede-ma ca o voi face direct.Nu astept nimic de la tine si de la nimeni altcineva.

Nu suport oamenii care nu stiu ca “stii” se scrie cu doi "i" , care nu stiu cand un cuvant se scrie cu doi de i si cand nu, care nu stiu sa puna o cratima intr-un cuvant. Nu imi spune “ sa fi fericita” ca imi vine rau. Daca tu nu te respecti pe tine, atunci eu de ce as face-o ? Si nu vreau sa fiu inteleasa gresit, ma refer la cei la care acest lucru se repeta, nu cei care fac o simpla greseala din neatentie.Nu sunt nici eu perfecta, nu astept,deci, perfectiunea de la altcineva.

Nu suport sa mi se umble prin par, sa fiu trasa de nas sau de obraji. Cred ca am depasit varsta la care ma conformam cu babele de pe ulitele de la tara care ma intrebau atasat acestor gesturi “ a cui esti tu ?” .

Nu suport sa fiu batuta la cap cu un lucru, nu vreau sa insisti , nu vreau sa fiu sunata de 7 ori pe zi pt intrebarile din primele randuri , nu suport sa imi faca altcineva programul si sa dau explicatii. Sunt lucruri pe care nu vreau sa le fac pt ca pur si simplu NU VREAU si NU AM CHEF, nu am un motiv anume.

Nu suport durerea de masea , tiganii , manelele , needucatii, analfabetii.

Imi place sa fiu libera, sa ascult ce muzica imi place, sa am timp pentru mine , sa dau din cap daca am chef , sa stau cu prietenele mele cele mai bune . Imi place sa ma plimb prin ploaie , imi place sa ascult Wish you were here de la Pink Floyd sau Electricity de la Anathema atunci cand vreau sa imi fac ordine in ganduri . Imi place sa merg la concerte. Imi place sa stau pe plaja la rasarit sau noaptea sa ma uit la stele.

As vrea sa am mai multa ambitie si sa fiu mai puternica uneori . As vrea sa ma las de fumat. As vrea sa il gasesc. As vrea sa zbor . As vrea sa nu se fi despartit ai mei . As vrea sa fiu mai deschisa . As vrea sa ajut mai mult . As vrea sa ma auzi cand ma gandesc la tine.

10 comentarii:

  1. Foarte interesant, s-a dorit sa fie o satira?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu. Am simtit doar nevoia sa ma descarc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca da, poate ca nu... nu crezi ca te afunzi prea mult in idealitatea unei lumi? Depaseste-ti aceste imaginatii si ancoreaza-te in realitatea in care traiesti pt a putea fi mai buna, pentru a putea sa-i ajuti mai mult pe cei din juru-ti.
    Nu renunta la vise dar construieste-le si realizeaza-le lucid( e cam mult spus daca ne referim la vise dar ai putea intelege prin acestea idealuri).
    Poate ca si manelele au un mesaj doar ca trebuie sa inveti sa il gasesti,personal nu sunt un admirator al acestui gen dar el se adreseaza unui segment de populatie cu aspiratii, ganduri sau idealuri poate, te-ai gandit la asta?!
    Incearca sa te automodelezi acum si aici, in lumea in care te zbati, in tumultul vietii cotidiene, desi se pare ca nu ma insel cand cred ca asta faci si ca nativ sau pe scara evolutiva ai devenit o luptatoare.
    El, probabil ca nu va veni pe un cal alb, probabil ca este undeva dar nu il meriti sau nu te merita.
    Comentariul nu se doreste a fi un decalog al vietii cotidiene sau o reteta de succes ci doar cuvintele sincere ce mi-au trecut prin minte la citirea gandurilor tale.
    Stii ca o vb spunea "take it easy", nu te intreb ce mai faci pt ca nu vreau sa te stresez

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu , nu cred ca ma afund in idealitatea niciunei lumi. Sunt lucruri cu care nu ma pot obisnui si sa fiu sincera , nici nu vreau. Nu inseamna ca nu am incercat sa le accept si sa trec peste ele pt ca am incercat , dar se pare ca am niste standarde, poate mai inalte , poate nu,care nu ma lasa .
    Daca incep sa ma complac cu existenta lor , inseamna ca sunt una cu ele , inseamna ca ma dau batuta inainte sa existe o lupta macar.
    Nu am de gand sa ma modelez dupa lumea care ma inconjoara si sa devin inca o marioneta a ei.

    Manelele. Sunt doar un detaliu. Segmentul de populatie cu aspiratii, ganduri sau idealuri ? Da , ok , pot accepta asta. Dar de ce "segmentul" ala te fluiera sau te scuipa pe strada din cel mai mic motiv ?

    Nu ma consider o luptatoare, dupa cum am si spus, chiar as vrea sa fiu mai puternica decat sunt acum. As vrea uneori sa nu mai imi pese atat de mult de ceilalti , cei care nu merita.

    Iar el, nu va veni. E doar un ideal, o imagine care nu e reala.

    Si cred ca m-ai inteles gresit . Nu intrebarea "ce faci ?" sau "ce mai faci?" ma deranjeaza. Ci ele impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Realitatea trebuie acceptata si luata ca atare, nu poti sa te izolezi sub niciun chip de ea, cei care te fluiera sau scuipa dintr-un motiv sau altul fac parte din ea. Priveste inainte calm dar ferm pentru ca sper, de fapt as putea fi sigur ca nu ma insel in privinta faptului ca esti o luptatoare desi modestia te face sa nu te consideri asa. Daca ai incerca sa intelegi cum spuneam realitatea ai vedea si accepta acest lucru.
    El va veni fie ca vrei fie ca nu, asa-i scrisa legea firii pe care noi oamenii suntem mult prea neputinciosi sa o schimbam iar daca am incerca am vedea ca ori ne iese exact invers ori ca suntem doborati in lupta cu invincibilul destin.
    De fiecare data cand stau si privesc natura, apusul sau rasaritul, stelele sau luna imi dau seama ca nu suntem decat o mica piesa in marele mecanism al timpului.
    In seara asta am ajuns in Bucuresti din tara...privem picurii grei cum se frang in goana masinii, am vazut oameni bucurosi sau tristi, grabiti sau chiar plimbandu-se prin ploaie...poate se bucurau de toamna dar mi-am dat seama ca fiecare isi vedea de treburile sale trecand nepasatori unul fata de celalat si ...m-am intristat cred ca voiam o lume mai vesela sau mai comunicativa dar stiu ca eu nu pot schimba asta pentru ca nu pot fi deasupra firii...
    Fericirea ti-o construiesti singur si nu o astepti sa vina - Incearca asta! Scuze ca nu am citit cu atentie voiam doar sa mai glumesc pt ca desi am fost sincer in ceea ce am spus am spus-o destul de sumbru....dar voi avea grija sa nu te intreb "ce faci, ce mai zici..?" impreuna

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu te inteleg. Tu imi zici mie sa accept toate lucurile asa cum sunt, chiar daca ma deranjeaza? Sa nu incerc sa schimb nimic, sa nu iau atitudine , sa stau si sa privesc gandindu-ma ca toate fac parte din realitate? Nu cred ca o sa pot vreodata.
    De acord cu tine, suntem foarte mici , dar putem schimba multe daca avem vointa. Si aici nu ma refer numai la schimbari in bine.
    Ba poti sa schimbi starea unui om . Cu un singur telefon , cu un simplu "ce faci?" , cu o simpla floare. Lucurile mici sunt cele care conteaza cel mai mult.

    Cum iti construiesti tu singur fericirea?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca nu ai fost atenta, am spus sa privesti inainte calm DAR FERM ceea ce nu implica neaparat o atitudine pasiva.
    Ai reusit sa imi descretesti fruntea si sa-mi "furi" un zambet - nu poti sta pasiv la ceea ce te deranjeaza dar trebuie sa stii cum sa actionezi pentru ca oamenii reprezinta uneori cel mai maleabil material daca ii aplici "reteta de succes" ....in alta ordine de idei imi place forta cu care transezi lucrurile la rece...si sunt nu numai uimit dar si incantat ca in clocotul zilelor noastre mai sunt persoane care apreciaza o floare, un mesaj sincer sau o simpla intrebare...trebuie sa recunosc ca ai atins un adevar absolut insa imposibil de acceptat de unii: "lucrurile mici sunt cele care conteaza cel mai mult".
    Raspunsul la intrebare nu ti-l pot da pentru ca nu poti construi singur fericirea, nu cred ca a fost posibil vreodata iar daca acest lucru s-a intamplat cu siguranta aceea nu a fost fericire ci o intrpretare gresita a realitatii pe care o traiesti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai devreme ai scris ca "Fericirea ti-o construiesti singur si nu o astepti sa vina ". Acum te contrazici singur spunand ca " Raspunsul la intrebare nu ti-l pot da pentru ca nu poti construi singur fericirea (...) ".
    Vorbesc cu mai multe persoane sau te-ai razgandit ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuia intr-adevar sa pun ghilimelele de riguoare si interpretarea ta sa nu fie restrictiva in sensul ca de unul singur esti capabil sa te faci fericit sau sa iti "fabrici fericirea" ci extinsiva in sensul ca esti raspunzatoare ca persoana sa contribui la realizarea ei(a nu se intelege infaptuirea materiala)."Calm dar ferm...." presupune sa iti canalizezi intr-adevar efortul pentru a fi fericita dar neaparat fara sa te indepartezi de o realitate in care traiesti si renuntand la idei de genul "nu vreau nimic", "nu suport", "nu am chef" etc. Cred ca discutia a degenerat intr-o disputa de ordin dialectic dar imi place ca esti foarte atenta la firul conversatiei si "ataci" inteligent!

    RăspundețiȘtergere
  10. OK,acum am inteles ideea ta.

    Indepartata de realitate in niciun caz nu sunt si nici nu cred ca voi fi vreodata. Ma tin prea multe cu picioarele pe pamant. Dar nu inteleg de ce ar trebui sa renunt la ideile mele. Nu suport anumite lucruri , asta inseamna ca le voi evita pe cat posibil, nu am chef sa fac anumite lucruri , asta inseamna ca nu le voi face ( daca sunt inutile dintr-un punct de vedere sau altul ).
    Intradevar discutia a deviat , dar mi-a facut placere sa schimbam cateva idei.

    RăspundețiȘtergere

Apocalyptica - Farewell ...